Tunnel open maar file verwacht

Vanaf 8 oktober 2018 voor de avondspits gaan de tunnels op de Boudewijnlaan (R41) open voor het gemotoriseerd verkeer. Vanaf dan kan het verkeer de verbinding maken tussen de E40, Siesegemlaan (R41), Merestraat (ASZ) en het viaduct, onder de werfzone door.
De werken zijn hiermee echter niet afgelopen: boven de tunnel van de Gentsesteenweg (N9) starten we met de aanleg van de definitieve rotonde en ook de ventwegen en rotonde op de Boudewijnlaan (R41) leggen we aan. Hierdoor is de rotonde met de Gentsesteenweg (N9) grotendeels ontoegankelijk.
Daarom zijn er vanaf 8 oktober (voor de avondspits) verschillende omleidingen van kracht. Deze omleidingen zullen hinder en langere rijtijden met zich meebrengen voor het verkeer.
Door de werken zijn bepaalde bewegingen ter hoogte van het kruispunt van de Gentsesteenweg (N9) met de Boudewijnlaan (R41) niet meer mogelijk. Daarnaast zijn de werken aan pare zijde van de Gentsesteenweg (N9) nog bezig.
Hierdoor gelden volgende omleidingen:

Richting centrum:
Verkeer vanuit Vijfhuizen (N9) en de Boudewijnlaan (R41) volgt de omleiding via de Siesegemlaan (R41), de Kwalestraat en de Sint-Jobstraat. Deze route is enkel toegankelijk voor verkeer tot 7,5 ton.
Zwaar verkeer (+7,5 ton) rijdt via de Siesegemlaan (R41), het op- en afrittencomplex met de E40, en de Geraardsbergsesteenweg (N45).
Om sluipverkeer tegen te gaan en de fietsomleiding veilig te houden, worden Achtermaal en Maleveld eenrichtingsverkeertussen de Blauwenbergstraat en de Zeeldraaierstraat. Verkeer tot maximaal 3,5 tonkan door deze straten rijden.

Richting Dendermonde:
Verkeer vanuit Vijfhuizen (N9) rijdt via de Siesegemlaan (R41) richting E40 en keert om ter hoogte van het kruispunt met de Merestraat. De groentijd van de verkeerslichten wordt aangepast.
Doorgaand verkeer vanuit Wetteren en Erpe-Mere richting Dendermonde rijdt beter via de N442 en de N416.

Richting Vijfhuizen (N9):voor verkeer vanuit de Boudewijnlaan en Siesegemlaan (R41) gelden 2 omleidingen:
Lokaal verkeer rijdt via de Kwalestraat, de Sint-Jobstraat en de Capucienenlaan/Gentsesteenweg (N9).
Doorgaand en zwaar verkeer (+7,5 ton)rijdt via de E40 en de Oudenaardsesteenweg (N46)

Wanneer de werken aan de Gentsesteenweg (N9) zijn afgerond kan er daar opnieuw verkeer in beide richtingen rijden, dus ook richting het centrum.

Het einde van al deze werken is voorzien eind maart 2019. Deze planning hangt af van het weer en de technische omstandigheden op de werf.

Green Bananas Marketing

Meer in Verkeer
Opnieuw automobilisten tegen de lamp

Afgelopen weekend hield de lokale politie een verkeerscontrole die specifiek gericht was naar het opsporen...

Morgen worden straten afgesloten

Morgen woensdag organiseert Stad Aalst, midden in de Week van de Mobiliteit, de eerste editie...

Sluiten