Op 28 Shop& Go plaatsen mag je een halfuur gratis parkeren

Shoppers die maximaal een half uurtje in het centrum van de Stad moeten zijn, kunnen binnenkort parkeren op één van de 28 speciale ‘Shop&Go-plaatsen’.  Die komen in de Kannunik Colinetstraat, Geraardsbergsestraat, Molenstraat, Vredeplein, Vrijheidstraat, Hoveniersstraat, Varkensmarkt, Dendermondsesteenweg, Hopmarkt en Boterstraat.

Wie snel een boodschap wil doen in de Aalsterse binnenstad, kan zich binnenkort gedurende maximaal 30 minuten parkeren op daartoe voorziene parkeerplaatsen. Iets langer dan het fameuze ‘gratis kwartier’, maar nog steeds kort genoeg om een vlotte rotatie te garanderen en het zoekverkeer in het centrum te verminderen”, zo legt schepen van Mobiliteit Dylan Casaer (SD&P) uit. De plaatsen komen er in de eerste instantie in de Aalsterse binnenstad, die nu eenmaal een hoge concentratie winkelaars kent.

De Shop&Go-plaatsen krijgen eigen verkeersborden. Het werkingsprincipe van zo’n parkeerplaats is bovendien erg eenvoudig: Parkeer je je wagen, dan registreert een sensor je aankomstuur. Heeft de sensor na 30 minuten nog geen beweging gedetecteerd? Dan krijgt de parkeerwachter een seintje en kan hij een parkeerticket uitschrijven.

Green Bananas Marketing

Meer in Verkeer
Vande Lanotte is jaloers op Aalst

Tijdens het Kopstukkendebat aan de kust ging burgemeester kort door de bocht en verwees hij...

Serieuze controles afgelopen weekend

Tijdens de nacht van vrijdag 06/10/2017 – 20:00 uur tot zaterdag 07/10/2017 – 04:00 uur...

Sluiten