Nieuw fietspad aan Tragel

In afwachting van de verdere realisatie van de Tragel en de pendelparking, wil de Stad op korte termijn al een aantal ingrepen doen met oog op een vlotte en veilige bereikbaarheid van de site. “ Zo voorzien we meer dan 1000 fietsparkeerplaatsen op deze site. Maar de werken starten pas volgend jaar en zullen ruim twee jaar duren”, stelt schepen Ann Van de Steen (lijstA). De Stad stelt daarom nu een aantal tussentijdse maatregelen zodat het verkeer er optimaal kan verlopen, zowel voor de automobilist als voor de fietser. “We willen dat de site optimaal bereikbaar blijft. Door het invoeren van enkelrichtingsverkeer in de Denderstraat, weg van de Zeshoek, krijgen we een vlottere doorstroming voor auto’s. Aan de lichten van de Zeshoek vervalt immers de groentijd voor de Denderstraat, waardoor de Dendermondsesteenweg langer groen kan krijgen. Wie van de Dender richting Zeshoek rijdt, kan weg via de nieuwe bypass. En minder auto’s betekent automatisch veiliger fietsen in de Denderstraat”, aldus schepen van Mobiliteit Dylan Casaer (lijstA).

In het nieuw aangelegde deel van de Denderstraat worden tijdelijke fietssuggestiestroken aangebracht, zodat de aandacht voor de fietsers daar vergroot. “Die fietssuggestiestroken zijn als tijdelijk te beschouwen, in afwachting van de realisatie van de fietsverbindingen in de Tragel-site en op de pendelparking. Eens al die fietsverbindingen gerealiseerd zijn, maken de suggestiestroken zichzelf overbodig”, zo stelt schepen van Openbare Werken Ann Van De Steen (lijstA).

 Een laatste maatregel is de aanleg van een fietspad net ten oosten van de spoorweg, tussen de Dendermondsesteenweg en de Gheeraerdtsstraat (zie foto onder). “In afwachting van de aanleg van fietspaden langs de Nieuwe Tragelweg zorgt deze nieuwe fietsverbinding ervoor dat fietsers vanuit Hofstade en Gijzegem veilig naar het station kunnen rijden, of naar de bestemmingen verder op in het centrum zoals het AC, de Werf, ….”, zo besluit Casaer. Dankzij het enkelrichtingsverkeer in een deel van de Denderstraat kan het fietsverkeer vanuit de Gheeraerdtsstraat veilig de Denderstraat kruisen.

Green Bananas Marketing

Meer in Verkeer
Verkeer strop

Het was vanmorgen opnieuw aanschuiven. Door de werken aan de Gentsesteenweg reden vele automobilisten zich...

Gentsesteenweg afgesloten vanaf 20 uur

De werken aan de Gentsesteenweg (N9) zijn deze morgen niet van start kunnen gaan. Deze...

Sluiten