Nieuwe structuur op Okapi

Na het kwakkelseizoen is Crelan Okapi Aalstar toe aan grondige veranderingen. Vanaf 1 juli 2019 wordt de club hervormd. Met verse investeerders, een hervormde structuur, een nieuwe voorzitter een hervormd bestuur  en enkele nieuwe spelers maakt Okapi duidelijk dat het niet bij de pakken blijft zitten. De basketploeg stoomt zich intussen klaar voor het nieuwe seizoen.

 

De vernieuwingen voert Crelan Okapi Aalstar door binnen alle geledingen van de club. De club slaat volledig de weg in van professionalisering. Aan het roer staat Patrick Boterbergh, kersvers voorzitter van de club. Boterbergh is alleszins een bekend gezicht in ’t Forum. Zo is hij eigenaar van Korfine en trouwe top-sponsor.

Peter Venneman neemt dan weer de rol van CEO voor zich. Als economist, actuaris én bedrijfsleider geeft hij zijn nuchtere kijk op de zaken. Venneman is tevens het nieuwe aanspreekpunt van de club, zowel intern als extern.

Het succes van de club valt of staat, vanzelfsprekend, met het budget. Hiervoor trok de ploeg een twintigtal enthousiaste investeerders aan, die ook wel de “Magic 25” worden genoemd. Zij staan in voor de kapitaalinbreng en de financiële gezondheid van de club. Burgemeester D’Haese heeft er alvast het volste vertrouwen in. “Er zit hier vandaag ontzettend veel expertise, zowel voor als achter de tafel, om samen een mooi Okapi-verhaal te maken”, aldus de burgemeester tijdens de persconferentie.

Ook op sportief vlak blijft de club in beweging. Dankzij de verhoging van het budget kan Anthony Mallego zijn ploeg versterken. Hierbij staan twee pijlers centraal. Enerzijds een goede spelersselectie en anderzijds een sterke jeugdwerking. De dynamiek tussen die twee zou ervoor moeten zorgen dat Okapi een échte challenger wordt binnen eerste klasse.

Trevor Huffman, beter bekend als “De Generaal”, neemt de rol van headcoach op. Voorlopig tekenden zes spelers voor volgend seizoen. Clayton Vette, vedette uit de Nederlandse competitie komt onder andere de ploeg versterken. Senne Geukens, John Stuart Mann en Tito Cisero zullen ook op het parket te zien zijn. Belgian Lion Dorian Marchant en Vladimir Mihailovic vervolledigen de rangen.

Samengevat, op bestuurlijk niveau zijn er sterke vernieuwingen. Een frisse wind raast doorheen de club. Bestuur, sponsors, spelers én supporters moeten volgend seizoen weer op één lijn komen te liggen. Met een sterke sportieve basis, waarin veel aandacht uitgaat naar de jeugd, hoopt de club op sportief niveau weer te schitteren. Of zoals kersvers voorzitter Boterbergh het plastisch verwoord; “Elke ploeg moet opnieuw met schrik naar ’t Forum komen, en het parket met een nat truitje verlaten.”

Green Bananas Marketing

Meer in Sport
Okapi gooit Jaumin buiten

Crelan Okapi Aalstar ging gisteren de boot in op United Limburg. Schuldige is blijkbaar coach...

Okapi wil niet weg uit Forum

Grote verrassing vanuit het Okapi kamp. Nadat jaren werd geijverd voor een zaal verbreekt de...

Sluiten