Nieuw schoolgebouw Moorselbaan/Binnenstraat

Er komt nu snel een nieuwbouw voor de stedelijke kleuterscholen ‘Krawietelken’ en ’t Zavelken’. Daarbij verhuist ‘Krawietelken’ van de Hoveniersstraat nr 86 naar de locatie van het kaartershuisje op de hoek van de Moorselbaan en de Binnenstraat. Dat meldt schepen van Onderwijs Karim Van Overmeire (N-VA). Een stad die nieuwe inwoners aantrekt, moet ook verder investeren in onderwijs. Krawietelken is een typische buurtschool. Voor ons was het belangrijk om een plek vlakbij de huidige locatie te vinden. Zo kan het zestigtal kleuters grotendeels te voet of met de fiets naar de school gebracht worden. Door herindeling van de site op de hoek van de Moorselbaan en de Binnenstraat kan het huidige aantal parkeerplaatsen behouden blijven.”

Voor schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt (N-VA) past de komst van het schooltje perfect in de plannen die de stad met de site had: De site heeft een strategische ligging en kan omgevormd worden tot een aangename multifunctionele plek die voor de buurt voor een nieuwe dynamiek zal zorgen. Een kleuterschool past dan ook perfect binnen de visie die we voor deze site hebben.”

Naast ‘Krawietelken’ werd ook de stedelijke kleuterschool ‘Zavelken’ in Erembodegem op de prioritaire lijst geplaatst. Dat schooltje met 2 klassen wordt op dezelfde site herbouwd. De totale kostprijs voor de twee nieuwe schooltjes bedraagt 1,4 miljoen, waarvan 70% door de Vlaamse regering wordt gesubsidieerd.

 

 

Green Bananas Marketing

Meer in Jeugd
Ook Horizon is gestart

BSBO De Horizon in Aalst zette de eerste schooldag feestelijk in. Zo kregen de ouders...

Aalstenaar op Tomorrowland

Leonard Santos, de jongeman van het Ikea-filmpje en zijn auditie in The Band, treedt deze...

Sluiten