Kunst langs de Dender

Een originele Gilles Van Schuylenbergh in een Aalsterse pitabar: de eerste sporen van Kunstoevers zijn al een aantal weken waarneembaar in de stad. In het weekend van 28 en 29 april wordt Aalst omgetoverd tot een kunstparadijs aan de Dender waarbij schilder- en tekenkunst, beeldhouwen, literatuur en veel muziek centraal staan. Kunstenaars uit Aalst en omstreken krijgen tijdens het gratis kunstfestival een platform aangeboden. Het Kunstoeversgebied is dit jaar wel opvallend kleiner dan de voorgaande jaren. Daardoor moeten bezoekers deze keer geen lange verplaatsingen doen om alles te aanschouwen.

De voorbije weken waren al kunstwerken van onder andere Johan Roggeman, Marco De Vylder, Luc Verhoeven, Claire Stragier, Ines Thora en Anke De Backer te bewonderen in Aalsterse handelszaken. De kunstenaars mochten zelf een zaak uitkiezen waar ze enige voeling mee hebben. Fotograaf Thijs Bliki ging op pad om die kunstwerken te fotograferen in hun nieuwe omgeving.

Het startschot van Kunstoevers wordt gegeven met een dansketting op zaterdag 28 april om 14 uur op het Werfplein. Het programma vind je hier.

Green Bananas Marketing

Meer in Cultuur
Aalstenaar werkt aan Spielbergfilm

Anthony De Coninck (25), alias Stylow, heeft 3D-animaties gecreëerd voor de nieuwste Steven Spielberg-film “Ready...

Dwarsligger ligt scheef

Het kunstproject Dwarsligger dat vorig jaar met veel lawaai werd gelanceerd ligt verscholen tegen het...

Sluiten