Over verse lucht en politici op een ladder

 

Op Facebook circuleert sinds zaterdag een foto van een klauterende schepen op een ladder tegen de glasgevel van het Administratief Centrum aan het Werfplein. Sysifus aan het werk? Het lijkt wel een hemelbestormer te zijn, maar iets zegt me dat schepencollege en hemels bestormen niet rijmt. De weg naar de hemel is een steil en rotsig pad, deze naar de hel is breed geplaveid en laat zich rijden op het individualistisch belang van de vox populi.

De schepen in kwestie, beleidsvoerder in naam van een Aalsterse partij die in de voorbije decennia slechts één enkele maal mokkend en bokkig aan de kant moest staan, en dus boter op het hoofd heeft, maar voor het overige zich in de analen laat optekenen voor haar nusquam est, que ubique est (wie overal is, is nergens). Het patent hierop wordt trouwens door meerdere partijen opgeëist.

Het komt nog voor dat de brandstichter de brandweer ter hulp roept. Die gedachte bekruipt de weldenkende Aalstenaar wanneer het schepencollege eerder besliste om zich kandidaat te stellen voor niet minder dan dertig curieuzeneuzen-meetpunten aan Aalsterse openbare gebouwen voor het controleren in de meimaand van de luchtkwaliteit in evenveel straten en pleinen. Zij die door het uitblijven van krachtige beslissingen – Waar zijn de randparkings? Waar de elektrische bussen? Waar is het filevrije stadscentrum? Waar de concrete plannen om het vrachtvervoer uit het centrum te weren? – roet en fijn stof door Aalsterse woonbuurten jagen, gaan nu eens oog hebben voor schone lucht. We geloven in de goedheid en de bekering van de mensen, zij het met het ongeloof van de heilige Thomas.

Reinaart de Vos trekt door Aalst. Boer, pas in deze verkiezingstijden maar goed op je ganzen.

Temeer, daar blijkbaar de van nature uit kritische Aalstenaars alsnog niet toe zijn aan een burgerinitiatief: de opstand tegen de gedirigeerde partijpolitiek, wat synoniem is van macht veroveren, hebben, houden, dolken in de rug en o zo moeizaam doorgeven. De SP&D bevestigt met haar halfslachtige uitzondering de regel. Wee de Aalstenaars, want ze zullen nog lang naar weinig verse lucht happen.

 

 

Green Bananas Marketing

Meer in Column
De zwaktes van Aalst

De bloemblaadjes beginnen al te vallen. De blues heeft me te pakken, de magnoliablues. Levende...

Stad niet tuk op activiteiten Vredeshuis

Als het goed is mag het gezegd worden. De tevredenheidsbarometer stijgt. De Aalstenaars hebben meer...

Sluiten