Punten jurylid niet weerhouden, uitslag blijft

Gisteren ontstond even commotie in de carnavalswereld over de uitslag van de carnavalsstoet. Die uitslag werd berekend op de scores van 39 juryleden. De score van één jurylid werd niet weerhouden wegens onvoldoende onderbouwde motivatie. Stad Aalst, het feestcomité en de deurwaarder beroepen zich voor deze beslissing op het globaal stoetreglement. De uitslag blijft dus behouden.
De pers maakte melding dat één jurylid besloot om carnavalsgroep De Loge te quoteren met respectievelijk een 10 en tweemaal 0 op 100. Ook twee andere carnavalsgroepen werden door dit jurylid beoordeeld met een score van minder dan 50 punten op 300. De nulscores kwamen aan het licht toen de gerechtsdeurwaarder een foutmelding in het computerprogramma opmerkte. Dit
programma zag een 0 als een niet-verwerkbare score. De stad, het feestcomité en de gerechtsdeurwaarder namen de beslissing om de scores van dit jurylid over de gehele lijn niet te weerhouden, wegens een gebrek aan gegronde motivatie. Het jurylid verwees in zijn/haar motivatie naar prestaties van de betrokken carnavalsgroep uit het verleden, wat geen invloed mag hebben op de punten, cfr. artikel 3.3.1 in het globaal stoetreglement.

Ook formuleerden enkele carnavalsgroepen andere klachten in verband met de uitslag van de stoet. Dat is geen uitzonderlijk gegeven. Elke klacht werd onderzocht, maar ongegrond verklaard. De uitslag van de carnavalsstoet 2018 blijft dus behouden. Stad en feestcomité trekken conclusies uit dit voorval en beraden zich over te nemen maatregelen in de aanloop naar Aalst Carnaval 2019.

Green Bananas Marketing

Meer in Carnaval
De Loge kreeg 0 op 100

Er heerst ongerustheid bij de carnavalisten in Aalst. De reden is een mogelijke herschikking van...

Markt al proper, koeken voor carnavalisten

De reinigingsdiensten van de stad zijn klaar met het opruimen van de feestzone. ook de...

Sluiten