Zaal Okapi is een feit

Het dochterbedrijf van de stad, AGSA, heeft het dossier Tragel rond gekregen en realiseert de komende jaren een evenementencomplex en retailzone, alsook woningen en kantoren. De stad, het AGSA en het consortium “Tragel 8” hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Concreet gaat het over het noordelijke deel van de Tragelsite aan de viaduct. Vanuit dit project start ook het nieuwe stadsdeel De Kaaien op, een make-over voor de komende 10 jaar die de Dender als rode draad gebruikt.

Het dossier Tragel sleept al vele jaren aan. Sinds de afbraak van de Keizershallen begin jaren 2000 is de roep naar een zaal voor grote evenementen zoals de prinsenverkiezing en de prijsuitreiking enorm. De huidige bestuursploeg had de belofte gemaakt om deze legislatuur eindelijk dat Trageldossier aan te pakken en de herontwikkeling van het noordelijk deel van de site aan te vatten.

In februari van dit jaar werd het ruimtelijke uitvoeringsplan voor het noordelijke deel van de Tragelsite goedgekeurd. Het wettelijk kader waarbinnen de retailzone, het evenementencomplex, woningen en kantoren en de nieuwe Tragelweg kunnen ontwikkeld worden, werd zo vastgelegd.

Wat komt er?

In de nieuwe multifunctionele evenementenzaal zal plaats zijn voor: carnavalsactiviteiten, fuiven en concerten, toneel, bedrijfsfeesten, schoolfeesten, bals en diverse sportwedstrijden en mogelijkheden voor diverse clubs.

De evenementenhal zal een capaciteit hebben van 5.000 personen:

  • Sportopstelling : 3.200 à 3.500 zittend, afhankelijk van type sport (tennis, volleybal, basket nationaal, basket Europees,…)
  • Concertopstelling : tot 4.000 staand + tot 2.200 zittend (maar max 5.000 samen)
  • Catwalk opstelling : 1.280 zittend
  • VIP ruimte : ca 500 zittend of ca 1000 staande receptie
  • Fuif in breakout zone : ca 1000 staand

Er komen vaste tribunes maar ook verschuifbare tribunes waardoor in een mum van tijd de zaal kan aangepast worden naar een staand publiek, dit naar gelang de activiteit.

Multifunctioneel

De nadruk van de nieuwe zaal ligt op multifunctionaliteit. In de nieuwe zaal zal er dus zeker plaats zijn voor de verkiezing van Prins Carnaval of de prijsuitreiking en wordt een geschikte locatie voor bijvoorbeeld beurzen zoals de Seniorenbeurs, conferenties of debatten. De evenementenzaal zal daarnaast ook te huren zijn voor kleinere fuiven tot 1.000 personen. Voor recepties of exclusievere netwerkavonden kan de VIP-ruimte ook afgehuurd worden. Basketbalclub Okapi Aalstar zal alvast de zaal huren voor zijn thuismatchen. Hiertoe werd reeds met de club een realistische overeenkomst getekend.

Het retailcomplex van 15.000m² zal perfect complementair zijn aan de winkels binnen het stadscentrum. De stad waakt over het aanbod. De huidige winkels op de site krijgen sowieso een nieuwe plaats binnen het retailcomplex. Daarbij zullen winkelketens die hun intrek nemen in het complex een bijdrage moeten storten in een op te richten “winkelfonds”. Dit fonds zal dan aangewend worden voor investeringen ter versterking van Aalst als winkelstad.

De totale kostprijs voor het project wordt geraamd op 15 miljoen euro, excl. BTW.  Zoals initieel voorzien was in de meerjarenplanning.

Green Bananas Marketing

Meer in Algemeen
Tweedekansonderwijs in de Gendarmerie

Amper twee maanden na de conceptvoorstelling ligt de huurovereenkomst met de eerste partner op tafel....

Vogelhuisjes voor het goede doel

De deelnemende handelaars van de “Dekenij Zoutstraten” stelden de voorbije weken prachtig versierde vogelhuisjes tentoon. Die...

Sluiten