Watertorenwijk feest met iedereen

Vorig jaar organiseerde de buurtwerking Watertorenwijk voor het eerst ‘Iftar’. Ook dit weekend is het zover. Vorig jaar konden 150 personen gratis eten en drinken, aangeboden door een aantal Turkse bewoners. De felicitaties kwamen uit heel Vlaanderen en zelf buurtwerkingen uit Breda en Amsterdam stonden versteld van de prestaties van de wijkwerking. Voor de editie 2018, gaat de buurtwerking nog een stap verder. Ze hebben nu de Marokkaanse Moskee van Aalst (naast de Dender) uitgenodigd om mee te werken en mogen dit jaar 250 personen verwelkomen voor dit event.

“We slagen er stilaan in om andere culturen bij onze werking te betrekken… het is niet makkelijk, en dus zijn we ontzettend blij dat deze samenwerking een forse uitbreiding neemt… ik hoop dat anderen nu ook sneller de weg naar onze werking vinden… we zijn en blijven neutraal, dus kom maar af,” klinkt het bij de wijkwerking.

Ook al werken ze politiek-neutraal in de buurtwerking, ze komen wel met een heel sterke boodschap die zo uit een verkiezingsprogramma zou kunnen komen. Ook op de facebook-pagina van de werking zit deze denkwijze stiekem verweven : “Stimuleer participatie… (naar Nederlands model) als Aalstenaar moeten we mekaar vooruit helpen.”Dit event staat dit jaar open voor alle Aalstenaars, en de 250 vooraf ingeschreven personen die een bevestiging kregen kunnen aanschuiven vanaf 21u30 voor een 3-gangen menu met traditionele Marokkaanse muntthee achteraf. De maaltijd wordt voorafgegaan door het traditioneel gebed en een woordje uitleg over de betekenis van de Ramadan en de Iftar, en voor de Moslim-gelovigen is zelfs een “pop-up” gebedsruimte voorzien.

 

Green Bananas Marketing

Meer in Algemeen
Utopia heeft een cafébaas en – bazin

Utopia opent volgende maand de deuren. Het nieuwe ontmoeting- en belevingscentrum heeft nu ook een...

Nieuwe techniek aanpak hartritmestoornissen

Gisteren werd in het OLV Hartcentrum een tweede patiënt met voorkamerfibrillatie behandeld met een nieuwe,...

Sluiten