Wie verhuist naar Rijsel voor Tereos?

Tereos, dat suikerbieten, suikerriet en graan verwerkt, wil in Frankrijk twee nieuwe vestigingen oprichten. In Roissy en Rijsel zullen ondersteunende functies en activiteiten komen die gericht zijn op Europa. 61 werknemers zouden de verhuis moeten doen.

Binnen de groep verdwijnen er geen banen, maar de beslissing heeft wel gevolgen voor  Aalst. De functies van 61 mensen zouden naar Frankrijk verhuizen. Het bedrijf wil zoveel mogelijk plaatsen behouden. Om zo veel mogelijk arbeidsplaatsen te behouden, zou Tereos aan alle betrokken medewerkers een job aanbieden in een van de twee nieuwe vestigingen.  Voor de medewerkers die de stap om mobiliteitsredenen niet zouden kunnen of willen zetten, zou er met de directie een geschikte oplossing worden uitgewerkt. Rijsel ligt op ongeveer 95 kilometer van Aalst, Roissy (bij Parijs) op 240 kilometer. De reorganisatie is volgens Tereos nodig om concurrentieel te blijven in “een markt die steeds opener en onstabieler wordt.”

De Tereos-fabriek in Aalst stelt 400 mensen tewerk. De vestiging bestaat uit een tarwezetmeelfabriek, een productie-eenheid met warmtekrachtkoppeling en een bio-ethanolfabriek. “De fabriek blijft een sleutelrol vervullen voor de strategie van Tereos in de zetmeelsector”, klinkt het.

Green Bananas Marketing

Meer in Algemeen
Aalstenaar maakt unieke pralines

Desserts in de vorm van pralines en ambachtelijke chocoladekunstwerken: dat is wat je mag verwachten...

7500 bezoekers in Groot Aalst voor Open bedrijvendag

Met 7500 bezoekers is het duidelijk dat Open bedrijvendag in de stad  een succes was....

Sluiten