Polyvalente zaal voor Herdersem

Gemeenteraadslid Cathy Grysolle (SD&P) wil een polyvalente zaal in Herdersem. Er zijn namelijk geen cafés meer. Volkscafé De Engel is al een tijdje dicht, café De Wimpel staat over te nemen en ’t Korfken stopt in oktober. Feestzaal De Kletser deed eind vorig jaar de boeken toe. “Herdersem kent nochtans een rijk verenigingsleven. Bijna wekelijks gaan hier activiteiten door. Onze dorpsraad, verschillende wijkcomité’s, de harmonie, sportclubs… Allemaal geëngageerde mensen. Wij meiviskoppen komen graag eens buiten”, zo vertelt gemeenteraadslid Cathy Grysolle (SD&P).

 Naar aanleiding van de recente locatieproblemen met Sint-Antoniuskermis stelde zij gisteravond op de gemeenteraad de vraag of ook Herdersem haar eigen polyvalente ruimte krijgt. “Ik zie verschillende mogelijkheden. Ons zaaltje op de Kouterbaan kan verbouwd en uitgebreid worden met een eigen keukentje. En op het Hardingplein is er nog voldoende vrije openbare ruimte om een nieuwe accommodatie te voorzien.”

 Schepen van Sport, Cultuur, Evenementen, Vrije Tijd en Facility, Ilse Uyttersprot (CD&V) reageerde dat ze het dossier zal bekijken en dat het verder zal worden opgevolgd in de commissie.

Green Bananas Marketing

Meer in Algemeen
Opening AS Adventure uitgesteld

"We'll open soon". Kortingbonnen werden zaterdag uitgedeeld met deze boodschap op. De met veel promotie...

Burgemeester verbiedt Afrikaanse bijeenkomst

Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA)heeft vanmiddag een Afrikaans feest stilgelegd in Erembodegem. Al weken worden er...

Sluiten