Nieuw Hopmonument voor Meldert

Een abstracte hopbel in een metalen constructie van 5,5 meter hoog en met een diameter van 6 meter: Meldert heeft er met het nieuwe Hopmonument een architecturale parel bij. Die wordt komende zondag ingehuldigd op de jaarlijkse Hopdag tijdens Meldert-kermis. Het kunstwerk is van de hand van beeldhouwer en kunstenaar Jean Bernard Koeman. Stad Aalst en Netwerk Aalst namen de taak op zich om Meldert opnieuw een volwaardig hopmonument te schenken binnen het project ‘Kunst in de wijk’.

Het monument wordt zondag beplant met levende hopbellen en die kunnen tot 7 meter hoog worden. Op de constructie prijken de woorden ‘op de omtrek van de aarde komen begin en einde samen’, een citaat van de Griekse filosoof Heraclitus, waarbij Koeman ‘een cirkel’ verving door ‘de aarde’.

Op de foto is de getekende constructie te zien. Wie het Hopmonument graag in het echt aanschouwt, kan vanaf zondag 2 september een kijkje gaan nemen tijdens de feestelijke inhuldiging. Die vindt plaats om 14 uur op het Dorpsplein van Meldert. Jean Bernard Koeman zorgt voor muziek en spektakel en brengt een speciale attentie mee.

Green Bananas Marketing

Meer in Algemeen
Eendracht speelt tegen Charleroi

Eendracht Aalst kent zijn tegenstander in de Croky cup. De ajuinen spelen tegen wit-zwart uit...

Geen windturbine in Terjoden

Er komt voorlopig geen windturbine op het perceel aan de Sparrenlaan in Erembodegem-Terjoden. Het college...

Sluiten