Minister opgetogen over Pier Kornel

Vandaag bracht Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) een bezoek aan de site Pier Kornel. Pier Kornel is de nieuwe stadsbuurt die wordt gerealiseerd op de site van de voormalige Tupperwarefabriek door Dender Development, een samenwerking tussen Matexi en Re-Vive. “Dit project is een mooi voorbeeld van hoe we stadskankers, zoals leegstaande fabrieken, kunnen omvormen tot nieuwe, levendige buurten die onze steden aantrekkelijk maken om in te wonen. Dat is exact de manier waarop Vlaanderen in de toekomst wil omgaan met ruimtelijke ordening”, vertelt Schauvliege.

Met het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen streeft Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege naar een efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte in Vlaanderen. Kernversterking, het wegsnijden van ‘stadskankers’ en het stimuleren van wonen en werken nabij collectieve vervoersknopen en voorzieningen kunnen daar in hoge mate toe bijdragen. In het kader daarvan bracht ze een bezoek aan de buurt Pier Kornel, gelegen op de site van de voormalige Tupperwarefabriek te Aalst. De werf bevindt zich aan de oevers van de Dender op wandelafstand van het centrum en het station.

Pier Kornel is meer dan een woonbuurt. Door het zorgvuldig integreren van buurtversterkende functies waaronder winkels, horeca en een kinderopvang biedt de buurt een meerwaarde voor zowel haar bewoners als voor de directe omgeving. “De opwaardering van de oude industriële site rondom de Dender zorgt voor een heropleving van de stad Aalst.

Green Bananas Marketing

Meer in Algemeen
Investeerders loeren naar centrum

De redactie vernam vanavond dat er mogelijks een gekend restaurant naar Aalst komt.  Het gaat...

District A groepeert handelaars

Vanavond werd in het Belfort District A officieel gelanceerd. Het initiatief, geboren uit de inzet...

Sluiten