Humoristische katten in Kattestraat

Om de heraanleg van de Kattestraat letterlijk in de verf te zetten schakelt Stad Aalst tekenaar Jeroen Zwolle in. Die tekent in de etalages van 48 handels- en horecazaken in de Kattestraat een humoristische kat met verfstift. De stad wil zo de bezoekers van de vernieuwde winkelstraat een extra beleving meegeven.

Voor het kunstzinnige project van de stad sloegen de dienst Economie en het team Stadsvernieuwing de handen in elkaar. “We willen de mensen extra prikkelen om de vernieuwde Kattestraat te komen bezoeken. Elke zaak krijgt een gepersonaliseerde kat op zijn etalage. Zo heeft de kat bij een optieker een bril op de neus of zien we een kat baden in een kopje koffie bij een koffiehuis”, verduidelijkt projectcoördinator Thomas Verdoodt.

Tekenaar Jeroen Zwolle bracht de tekeningen met de hand aan. De handelaars bepalen in overleg met de kunstenaar waar ze de tekening juist willen. Na een moeilijke periode door de werken zijn de handelaars heel enthousiast over het initiatief van de stad. “Dit project is een mooi voorbeeld van hoe handelaars en de stad samenwerken aan beleving in de Kattestraat”, klinkt het bij Marijke Cordemans van Mouton.

Green Bananas Marketing

Meer in Algemeen
Openingsavond Mozart is schot in de roos

De openingsavond van het ribbetjesrestaurant Mozart is geslaagd. De hele avond door werden de ribbetjes...

Nieuw bouwproject Mijlbekelaan

De Mijlbekelaan vlakbij het OLV ziekenhuis raakt helemaal volgebouwd. De Aalsterse bouwpromotor Fox Invest trekt...

Sluiten