Dader opgepakt die dreigde met ontploffing

De voorbije nacht dreigde een man ermee de gasleidingen in de Dwarsstraat in Nieuwerkerken tot ontploffing te brengen. Burgemeester Christoph D’Haese, de zonechef van de lokale politie Aalst en de brandweer Zone Zuid-Oost waren snel ter plaatse. Twee uur na de melding was de dader gevat en de situatie volledig onder controle.

Om middernacht had een man de gasleidingen in de Dwarsstraat in Nieuwerkerken opengesteld en dreigde ermee de zaak te laten ontploffen. Om 00.50 uur waren het Ondersteuningsteam voor Risicovolle en Complexe Operaties (ORCO) samen de Directie van de speciale eenheden (DSU), een eenheid van de Belgische federale politie, en de onderhandelaars ter plekke. Het ORCO-team is binnengevallen in de woning waar de dader zich verschanste en kon de dader vakkundig overmeesteren. Ook Eandis en de brandweer kwamen ter plaatse. De elektriciteit werd tijdelijk preventief afgesloten om een ontploffing te voorkomen.

De Sociale Dienst van de Lokale Politie Aalst verwittigde de bewoners en zorgde voor opvang.
De volledige Dwarsstraat werd ontruimd en de bewoners van 15 woningen kregen onderdak in het onthaalcentrum van Nieuwerkerken. Andere bewoners konden terecht bij familie en vrienden.

Om 02.50 was de situatie volledig onder controle en konden alle bewoners veilig naar hun woning terugkeren.

Green Bananas Marketing

Meer in Algemeen
Aalst wil tweede straathoekwerker

Dit jaar krijgt de stad Aalst er een straathoekwerker bij.  Vooral SD&P was trekker. “Het...

Afscheid van Johan Van Dorpe

Er is meer duidelijkheid over de afscheidsplechtigheid van gemeenteraadslid Johan Van Dorpe. De plechtigheid is...

Sluiten