Aalstenaar maakt unieke pralines

Desserts in de vorm van pralines en ambachtelijke chocoladekunstwerken: dat is wat je mag verwachten van Details Chocolatier. Vandaag opent Aalstenaar Jonas Willems (23) zijn pralinezaak op de Gentsesteenweg in Erpe-Mere. Daar zal hij onder meer zelf pralinetaarten, themachocolade, champagnepralines en desserts zoals crème brûlée en citroentaart in de vorm van pralines produceren en verkopen.

Jonas raakte op jonge leeftijd al gepassioneerd door koken. Zijn liefde voor chocolade en desserts kwam echter pas tot uiting na zijn koksopleiding in Anderlecht. Hij specialiseerde zich achteraf nog in de wereldgastronomie via een opleiding in Mechelen. Daarna besliste hij om zich via zelfstudie te verdiepen in de moleculaire keuken.

Met speciale vormen, kleuren en vooral smaken wil de jonge chocolatier zich onderscheiden van andere chocolatiers. “Er wordt zo vaak gewerkt met concentraten en aroma’s, maar ik wil mijn pralines puur houden en daarom kies ik voor de echte smaken”, aldus Jonas Willems. De prijzen van de chocolade variëren naargelang de ingrediënten.

Tijdens de openingsweek zullen verschillende proevertjes voorzien zijn. En wie iets koopt, krijgt nu een verrassingsset van 2 Details pralines cadeau.

Je vindt Details Chocolatier op de Gentsesteenweg 274 in Erpe-Mere.

Green Bananas Marketing

Meer in Algemeen
7500 bezoekers in Groot Aalst voor Open bedrijvendag

Met 7500 bezoekers is het duidelijk dat Open bedrijvendag in de stad  een succes was....

Aalst is wereldkampioen ajuinsoep maken

Het Guinnessrecord boek kan worden herschreven, gisteren werd het record "ajuinsoep maken" verpulverd. De titel...

Sluiten