Aalst wil tweede straathoekwerker

Dit jaar krijgt de stad Aalst er een straathoekwerker bij.  Vooral SD&P was trekker. “Het veiligheidsgevoel van de Aalstenaars scoort de laatste tijd behoorlijk laag,” zo verklaart Grysolle, “en hoewel meer blauw op straat de burger een geruster gevoel geeft én uiteraard ook nodig is, zijn wij er van overtuigd dat voorkomen minstens even belangrijk is dan genezen.” Schepen Casaer vult aan:“Steden van vergelijkbare grootte, zoals Mechelen, hebben al jaren een team van drie straathoekwerkers, daar kan per regio of per doelgroep gewerkt worden. In Aalst hebben we één iemand op het terrein voor 86.000 inwoners, dat is gewoon te weinig.”

Straathoekwerkers vervullen, bijvoorbeeld in geval van aanhoudende overlast, een belangrijke brugfunctie tussen overheid en politie enerzijds en de doelgroep anderzijds. “Wat je onder andere bij de rellen aan het station heel sterk merkte, was dat de jongeren het net stoer vonden om de politie te provoceren. Het afschrikeffect was weg.”

Een straathoekwerker benadert zijn doelgroep vanuit een heel andere hoek. Hij kan bemiddelend optreden voor het te laat is, voor zich ernstige feiten voordoen. Bovendien beschikt hij vanuit zijn job over heel wat meer achtergrondinformatie, zodat de oorzaak en grootteorde van bepaalde problemen sneller en beter gekend is. “

Green Bananas Marketing

Meer in Algemeen
Afscheid van Johan Van Dorpe

Er is meer duidelijkheid over de afscheidsplechtigheid van gemeenteraadslid Johan Van Dorpe. De plechtigheid is...

Rijdende reclame voor Aalsterse zaken

Een groot digitaal reclamebord op wielen: dat is de DigiBuzz van Telenet Business die de...

Sluiten