280 kilogram zwerfvuil gevonden

In samenwerking met SWP De Loods organiseerde de bedrijvenvereniging Dender Noord een zwerfvuilopruimactie op het bedrijventerrein in de Hekkestraat. De opruimers van dienst werden getrakteerd met muffins en een warm drankje aan de mobiele koffiebar, wat zeker in dank werd onthaald. Maar liefst 280 kg zwerfvuil werd opgehaald op één dag in het bedrijventerrein.
De bedrijvenvereniging Dender Noord zet zich dagdagelijks in om de kwaliteit en veiligheid van de zone op peil te houden. Bedrijventerreinen lijken geliefkoosde plekken om allerhande afval te dumpen.

“Zwerfvuil is een doorn in het oog van onze ondernemers, hun klanten en leveranciers.
Het is een terugkerend probleem dat we met deze actie eens extra onder de aandacht willen brengen.”,
klinkt het bij parkmanager Isabelle Van den Nest.

Ook schepen Katrien Beulens (CD&V) was van de partij: “Samenwerking tussen reguliere economie en sociale tewerkstelling moet verder gepromoot worden. De bedrijvenvereniging werkt al samen met de sector voor het onderhoud van de signalisatie. Ook de actie van vandaag wordt gefinancierd door de ondernemers zelf. Een belangrijk signaal dat ook zij deze projecten een warm hart toedragen.”

Schepen Ann Van de Steen (SD&P): “Als schepen bevoegd voor het Openbaar Domein, ijver ik dagelijks voor de netheid van onze stad. Onze aanhoudende inzet vertaalt zich ook in een hogere tevredenheid van de inwoners. (resultaat recente Stadsmonitor). Vervolgens heb ik groot respect voor de mensen van De Loods, die we als trouwe partner ervaren in onze strijd tegen het zwerfvuil.”

 

 

Green Bananas Marketing

Meer in Algemeen
Panache is Vlaanderens mooiste

Binnenkort wordt heel Vlaanderen weer wielergek als de Ronde Van Vlaanderen van start gaat. In...

Crowdbutching: de oplossing voor vleesschandalen?

Het Aalsterse marketingbedrijf en websitebouwer Green Bananas heeft een concept uitgewerkt voor crowdbutching. Samen vlees...

Sluiten