Tweede pendelparking station Erembodegem

Er komt nog dit jaar een tweede pendelparking aan het station van Erembodegem. De parking zal ruimte bieden aan 94 wagens en komt er ten noorden van de Kaardeveldweg, tussen de spoorweg en de tuinen van de Termurenlaan. Met de nieuwe pendelparking komt NMBS tegemoet aan de verzuchting van heel wat buurbewoners. Aangezien de pendelparkings in zowel Aalst als Denderleeuw betalend zijn, komen vele pendelaars met de wagen naar Erembodegem. Dat creëert een nijpend tekort aan parkeergelegenheid in de omgeving van het station. “We houden in het parkeerbeleid voor de omliggende straten rekening met de nieuwe pendelparking,” licht Dylan Casaer (SD&P), schepen voor Mobiliteit toe. “Een uitgebreide blauwe zone en beperkt parkeren moeten de treinreizigers aanmoedigen tot het effectieve gebruik van de parking. Zo wordt de parkeerdruk in de straten ook effectief verlicht.”

De stad zal – in ruil voor gratis gebruik van de parking bij grote evenementen – ook zaken zoals zout strooien en sneeuw ruimen in de winter op zich nemen. Voor de controle werkt NMBS samen met de stad Aalst en parkeerbedrijf OPC een overeenkomst uit.

De pendelparking is het sluitstuk van een grootscheeps vernieuwingsproject voor station Erembodegem. Het oude stationsgebouw werd afgebroken om plaats te maken voor een onthaalpunt met banken en comfortabele schuilhokjes, waar de treinreizigers op een aangename manier op hun trein kunnen wachten. De vervoersmaatschappij voorziet ook extra fietsenstallingen en legt de perrons opnieuw aan, zodat men de trein vlotter kan op- en afstappen. “De aanleg van de pendelparking wordt bekeken in functie van deze lopende werken,” vertelt schepen Ann Van de Steen (SD&P), verantwoordelijk voor Openbare Werken.

 

 

Green Bananas Marketing

Meer in Verkeer
Iedereen nieuwsgierig voor tunnel

Open Wervendag 2017 lokte maar liefst 3000 bezoekers naar de Aalsterse ring. Het parcours langs...

Zicht op tunnel is nu concreet

Er is zicht op de ondertunneling van de Boudewijnlaan. Wie alles van nabij wil bekijken...

Sluiten