Eén groot centrum volwassenonderwijs

Vanaf 1 september 2017 smelten CVO Handelsschool en CVO Tanera samen tot één centrum voor volwassenenonderwijs. Het grootste centrum van de Denderstreek wordt CVO Pro gedoopt en is goed voor 4500 cursisten en 170 personeelsleden. In het volwassenenonderwijs zijn heel wat veranderingen op til. Zo staan schaalvergrotingen al enige tijd op de agenda van onderwijsminister Hilde Crevits. Een fusie tussen twee Aalsterse centra voor volwassenenonderwijs van het GO! lag dan ook voor de hand. Een dergelijke fusie levert namelijk heel wat voordelen op.

Directeur van CVO Handelsschool Stany Meskens: “Wij hebben deze fusie gedurende een jaar intensief en gecoördineerd voorbereid. Wij zullen de huidige cursisten een nog betere dienstverlening kunnen bieden en hopen met ons gevarieerd aanbod ook nieuwe cursisten warm te maken voor een opleiding bij CVO Pro. Voor de personeelsleden verandert er in de praktijk relatief weinig, omwille van het feit dat het aanbod van beide centra volledig complementair is en nergens overlapt.”

CVO Pro wordt het grootste centrum in de Denderstreek. De huidige campussen blijven bestaan. Directeur CVO Tanera Marc Lion: “CVO Tanera en CVO Handelsschool zijn gevestigde waarden in het volwassenenonderwijs in de ruime omgeving van Aalst. Het aanbod van beide centra blijft behouden. Dat betekent dat de cursist nog steeds terecht kan in ons centrum voor allerhande creatieve, gastronomische en esthetische opleidingen, maar ook kan kiezen voor een taalcursus of een informaticaopleiding. Door het aanbod zo ruim mogelijk te maken, hopen we nog meer Aalstenaars warm te maken om een opleiding bij CVO Pro te volgen.”

Alle praktische informatie en het volledige aanbod van CVO Pro kun je vanaf 1 juni raadplegen via www.cvopro.be. Inschrijven voor volgend cursusjaar kan reeds vanaf nu op de bestaande en gekende administraties.

Green Bananas Marketing

Meer in Algemeen
Brand in kelder SMI

Rond half 5 zondagnamiddag brak er een brand uit in het SMI in de Vrijheidstraat....

Geurhinder houdt stad in de ban

De Stad Aalst blijft alle middelen inschakelen om de geurhinder waarmee sommige straten in Aalst...

Sluiten